'Vormde met Vertonghen, Alderweireld, Dembele en Eriksen breakfast-club bij Spurs'

'Vormde met Vertonghen, Alderweireld, Dembele en Eriksen breakfast-club bij Spurs'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 08:16za 31-10-2020 om 08:16

De coronapandemie heeft de keuze van Michel Vorm om te stoppen een stuk makkelijker gemaakt. De 37-jarige doelman liep afgelopen zomer uit zijn contract bij Tottenham Hotspur.

"De sfeer werd er allesbehalve leuker op en gezelligheid is wel iets waar ik veel waarde aan hecht", zegt Vorm in De Telegraaf. "Samen met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Mousa Dembélé en Christian Eriksen vormde ik jarenlang de breakfast-club, waarmee we elke ochtend voor de training gezellig een hapje aten. Zelfs dat kon niet meer."

De vijftienvoudig international was de 'grote verbinder' en nodigde de hele Spurs-selectie regelmatig bij hem thuis uit. "De ene keer organiseerde ik een pokertoernooi of barbecue. De andere keer zorgde ik voor een complete set-up in mijn kelder, zodat we met z'n allen konden gamen. Iedereen was welkom en de meesten kwamen ook. We hadden zo'n mooie en hechte kern. We konden ook goede, serieuze gesprekken over het leven met elkaar voeren."

Vorm nam in 2019 al afscheid van Tottenham, maar na een zware blessure van Hugo Lloris klopten ze weer bij hem aan. "Dat doen ze niet als je een klootzak of middelmatige speler bent. Uiteindelijk heb ik bij Spurs zoveel bijzondere dingen meegemaakt. Van de opening van het nieuwe miljardenstadion tot de Champions League-finale. Ik heb er mogen werken met trainers als Mauricio Pochettino en José Mourinho. Jonge spelers als Harry Kane en Dele Alli heb ik groot zien worden. En ik heb er vrienden voor het leven aan overgehouden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws