Mulder en Van Halst over 'treurig' Feyenoord: 'Dat is echt schandalig van Kökcü'

Mulder en Van Halst over 'treurig' Feyenoord: 'Dat is echt schandalig van Kökcü'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 09:37za 31-10-2020 om 09:37

De zorgen zijn groot voor Feyenoord na de Europa League-afstraffing tegen Wolfsberger AC. Jan van Halst en Youri Mulder schrokken van het optreden van de Rotterdammers, die met 1-4 verloren.

Feyenoord kreeg weliswaar drie strafschoppen tegen, maar dat is volgens Van Halst niet het grootste probleem. "Moet je je niet eerder afvragen hoe die Oostenrijkers daar in alle vrijheid kunnen komen? Feyenoord speelde echt treurig", zegt hij bij Paniekvoetbal van Ziggo Sport.

Ook Youri Mulder is kritisch. "Als je ziet hoe die Orkun Kökçü de duels op het middenveld verliest, waardoor Wolfsberger zo door kan komen. Dat is echt schandalig." De oud-spits snapt niet dat trainer Dick Advocaat voor een 4-4-2 systeem koos. "Een systeem dat ze nog nooit hebben gespeeld. Zet dan die Naoufal Bannis erin. Je speelt tegen vier verdedigers, dat vergt kracht. Als je dan Berghuis en Linssen daar ziet voetballen, dan weet je al: geen schijn van kans."

Van Halst zag bovendien 'een soort van gelatenheid'. "Je mag van de spelers toch wel verwachten dat ze een beetje de duels ingaan, zoals Kökçü bijvoorbeeld. Als het dan wat minder gaat, dan tenminste wat gas geven. Advocaat is wel teleurgesteld in de selectie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws