'Valencia-exodus gaat door: Atlético bereikt akkoord en neemt middenvelder over'

'Valencia-exodus gaat door: Atlético bereikt akkoord en neemt middenvelder over'

31-10-2020 16:28
15

Het lijkt goed de verkeerde kant op te gaan bij Valencia: de Spaanse club verkocht afgelopen transferperiode al een karrenvracht aan spelers en lijkt nu ook Geoffrey Kondogbia kwijt te raken. Atlético Madrid en Valencia hebben overeenstemming bereikt over de transfersom voor de middenvelder.

Dat meldt Cadena SER. Atlético mocht buiten de transferperiode om nog op zoek naar een vervanger voor de naar Arsenal vertrokken Thomas Partey. The Gunners activeerden de transferclausule in het contract van de middenvelder, die op Deadline Day vertrok naar Engeland. 

Atlético betaalt naar verluidt een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro voor de krachtpatser van Valencia. Het is de volgende speler die vertrekt bij de club uit de sinaasappelstad, na onder meer Dani Parejo en Francis Coquelin. De club haalde, ondanks het grote aantal vertrekkende spelers, geen nieuwe namen naar de club.

Het Spaanse AS Diario meldde eerder deze maand dat Atlético, vanwege de financiële beperkingen omtrent het coronavirus, slechts 12,5 miljoen euro neer kon leggen voor Kondogbia. Hoe de club deze regels kon omzeilen is niet bekend.