Magallán kan nederlaag Crotone tegen Ajax-opponent Atalanta niet voorkomen

31-10-2020 16:52
18

Atalanta kan na het gelijke spel tegen Ajax in de Champions League nu wél drie punten bijschrijven in de Serie A. Het ging tegen Crotone, waar voormalig Ajax-verdediger Lisandro Magallán in de basis stond, niet van harte: het eindigde in 1-2.

Atalanta-coach Gian Piero Gasperini gooide zijn opstelling flink om voor het duel met hekkensluiter Crotone. Onder meer Duván Zapata en Robin Gosens startten op de bank. De vervanger van Zapata, Luis Muriel, liet zich zien: hij zorgde er met twee treffers in de eerste helft voor dat Atalanta een 0-2 voorsprong pakte.

Vlak voor rust bracht Crotone-aanvaller Simy zijn ploeg terug in de wedstrijd. Hij tikte, na wat gefrommel in het Atalanta-strafschopgebied, de bal achter keeper Marco Sportiello.

Atalanta was ook in de tweede helft de bovenliggende partij en had eigenlijk niets te vrezen van de nummer laatst van de Serie A. Het vergat alleen verder weg te lopen, waardoor puntenverlies niet uitgesloten was. Tot een écht slotoffensief kwam Crotone echter niet meer: het schoot slechts één keer op doel in de hele wedstrijd (bij het doelpunt van Simy).

Door de overwinning blijft Atalanta bovenin de Serie A meespelen. De ploeg staat na zes wedstrijden op een tweede plaats met twaalf punten. Alleen AC Milan doet het beter: de ploeg uit Milaan wist uit zijn eerste vijf wedstrijden dertien punten te behalen.