Advocaat vindt Bannis nog niet geschikt voor het 'echte' werk: 'Fysiek ondermaats'

Advocaat vindt Bannis nog niet geschikt voor het 'echte' werk: 'Fysiek ondermaats'

02-11-2020 08:44 Laatste update: 09:06
109

Feyenoord sleepte zondagmiddag tegen FC Emmen in extremis een overwinning uit het vuur. De achttienjarige Naoufal Bannis werd het goudhaantje voor de Rotterdammers, maar heeft nog veel te verbeteren vindt hijzelf én zijn trainer Dick Advocaat.

Bannis is kritisch na zijn winnende doelpunt, de spits ziet zelf in dat hij er nog niet is. "Deze goal is belangrijk. Nu moet ik doorzetten. Dat ik de vorige keer terug moest naar de jeugd, dat is voetbal. Dat hoort erbij. Ik heb geleerd daarmee om te gaan", vertelt Bannis tegen het Algemeen Dagblad.

De knop is bij Bannis na vorig seizoen omgegaan. "Ik was vorig seizoen ook een andere voetballer. Ik moest nog aan veel dingen werken. Zo moest mijn fysiek beter. Dat kritischer naar mezelf kijken, daar had ik wel een tijdje voor nodig. Maar ik heb ingezien dat dingen anders moesten om te komen waar ik wil komen", legt Bannis uit.

Advocaat is blij voor Bannis, en ziet potentie in de spits die volgens de 73-jarige oefenmeester momenteel nog niet klaar is voor het grote werk. "Ik heb altijd gezegd: nog niet goed genoeg. Let op het woordje 'nog'. Want hij heeft het in eigen hand of hij er komt, Maar als deze jongen het wil oppakken, dan kan het hem lukken."

"Hij is wel een echte spits, waar Bryan Linssen toch meer een buitenspeler is. Maar fysiek zware confrontaties zoals deze week tegen CSKA Moskou in de Europa League.. Ik denk niet dat hij daar al aan toe is vanaf de start", peinst Advocaat.