Vertrouwen in Scherpen richting CL-debuut: 'Hij kan de spanning prima aan'

Vertrouwen in Scherpen richting CL-debuut: 'Hij kan de spanning prima aan'

Gepubliceerd: maandag 2 november 2020 om 19:51ma 02-11-2020 om 19:51

Laatste update: maandag 2 november 2020 om 19:53ma 02-11-2020 om 19:53

Dick Lukkien volgt de situatie van Kjell Scherpen bij Ajax met grote belangstelling. De kans is groot dat de Ajax-doelman dinsdag zijn Champions League-debuut gaat maken bij afwezigheid van Andre Onana en Maarten Stekelenburg.

"Kjell is een hartstikke stabiele jongen. Als hij speelt, zal hij bij de aftrap misschien een wat verhoogde hartslag hebben, maar verder kan hij de spanning prima aan", begint FC Emmen-trainer Lukkien in gesprek met De Telegraaf.

De oefenmeester heeft vertrouwen in zijn oude pupil. "Zijn eerste officiële wedstrijd voor Emmen was ook een bijzondere. Dat was de allereerste wedstrijd ooit van onze club in de Eredivisie. Op zijn achttiende stond hij daar in Den Haag onder de lat. Natuurlijk doen zulke momenten iets met een jongen. Ook met Kjell, die oogt als een koele kikker. Maar hij heeft het in Den Haag heel goed gedaan en als hij in Denemarken keept, heb ik daar ook alle vertrouwen in."

Lukkien ziet dat Scherpen stappen blijft maken in Amsterdam. "Ik vond dat hij vorig seizoen wat wisselvallig presteerde bij Jong Ajax, maar dit seizoen vind ik hem heel stabiel. (...) In vergelijking met de periode bij ons vind ik dat hij vooral stappen heeft gemaakt in het meevoetballen. Dat mag je ook verwachten bij een club als Ajax, die daar veel nadruk op legt. Je ziet echt een jongen die volop in ontwikkeling is en het zou voor hem een geweldige kans zijn als hij het nu ook in de Champions League mag laten zien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws