'Ajax vermoedelijk met Mazraoui en Blind op middenveld, geen basisplek Álvarez'

'Ajax vermoedelijk met Mazraoui en Blind op middenveld, geen basisplek Álvarez'

03-11-2020 06:50
115

De opstelling van Ajax voor het duel met FC Midtjylland in de Champions League kent nog veel vraagtekens. De Telegraaf en het Algemeen Dagblad verschillen enigszins van mening over hoe trainer Erik ten Hag de puzzel zal leggen.

Het is nog afwachten of Andre Onana, Ryan Gravenberch en Dusan Tadic toestemming krijgen om in actie te komen dinsdagavond. De drie basisspelers testten maandagochtend, net als onder anderen Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg, positief op het coronavirus, maar zijn inmiddels alsnog in Denemarken aangekomen. Als zij dinsdagochtend negatief testen, gaat het sein toch op groen.

Mochten de drie niet kunnen spelen, dan lonken er volgens De Telegraaf basisplaatsen voor Edson Álvarez, Lisandro Martínez, Quincy Promes en/of Jurgen Ekkelenkamp. Tenzij de trainer besluit Daley Blind op het middenveld te posteren, blijft de achterhoede intact. Voorin zijn Antony, Lassina Traoré en David Neres 'gewoon' beschikbaar. Zij vormden tegen Atalanta Bergamo (2-2) al de aanval.

Het Algemeen Dagblad vermoedt dat niet Álvarez, maar Mazraoui de vervanger wordt van Klaassen op het middenveld. Sean Klaiber speelt in dat geval als rechtsback. Daley Blind schuift eveneens een linie op, terwijl Quincy Promes de voorkeur krijgt boven Ekkelenkamp als nummer tien.

De vermoedelijke opstelling van Ajax volgens het AD:

Scherpen; Klaiber, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Mazraoui, Promes, Blind; Neres, Traoré, Antony.