Uitstel valt Robben 'rauw op z'n dak': 'Zelf denk ik ook weleens: heeft dit zin?'

Uitstel valt Robben 'rauw op z'n dak': 'Zelf denk ik ook weleens: heeft dit zin?'

03-11-2020 12:47
73

Arjen Robben geeft toe dat zijn rentree bij FC Groningen nog niet uitpakt zoals gehoopt. De 36-jarige aanvaller maakte dinsdag bekend dat hij in ieder geval tot december niet in actie zal komen voor de Trots van het Noorden.

"We zijn er aan begonnen, zonder garanties. Het zouden één, twintig of nul wedstrijden kunnen worden", zegt Robben op de clubsite over zijn comeback als prof. "Voorlopig staan we op twee wedstrijden, zonder een volledig duel. Dat is wel een tegenvaller, maar het was opvallender geweest als ik alle zeven wedstrijden negentig minuten had gespeeld."

Dat neemt niet weg dat de teleurstelling overheerst, erkent Robben. "Het valt me nu wat rauw op het dak dat ik de wedstrijden voorlopig even uit mijn hoofd moet zetten – dat is namelijk waarvoor je het allemaal doet en ik wil heel graag – maar ik moet eerst weer meer specifieke trainingsarbeid kunnen leveren. Fysiek ben ik sterk, maar een voetbalbelasting is heel anders. Het is wel fijn dat ik in de afgelopen maanden al heel specifiek heb kunnen trainen. Ik merk ook dat het gevoel er nog is: de dribbels, de bewegingen, het balgevoel."

De 96-voudig international begrijpt dat de scepsis zal toenemen. Zelf heeft hij ook weleens twijfels. "Natuurlijk. Er zullen vast reacties zijn in de zin van: Wat is die jongen aan het doen? En zelf heb ik die gedachte heus ook wel eens: Heeft dit nog zin? Is er nog genoeg toekomstperspectief? Het moet natuurlijk wel leuk en realistisch blijven. De hobbels zijn niet leuk, maar horen er wel bij."

"We gaan er nog steeds voor, zonder garanties", benadrukt Robben. "Het kost veel energie, zeker. En hoewel het beoogde resultaat er op dit moment nog niet is, heb ik nog steeds een positief gevoel. Dat komt ook door de supporters, die het volgens mij nog steeds waarderen wat ik probeer. We zijn in de competitie net onderweg. Er komen nog heel veel wedstrijden."