Robben tot december niet in actie voor Groningen: 'Had gehoopt op meer aandeel'

Robben tot december niet in actie voor Groningen: 'Had gehoopt op meer aandeel'

03-11-2020 11:38
108

Arjen Robben zal de komende wedstrijden niet in actie komen voor FC Groningen. De aanvoerder van de noorderlingen moet eerst volledig wedstrijdfit worden voordat hij aansluit bij de wedstrijdselectie.

In overleg met de technische en medische staf is besloten dat Robben zich gaat toeleggen op volledige wedstrijdfitheid en dat hij daarna pas aansluit bij de wedstrijdselectie. Dat meldt Groningen op de eigen website. Daar is voor gekozen nadat de aanvaller de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en VVV-Venlo aan zich voorbij moest laten gaan door lichte pijntjes.

De ervaren aanvaller zal de komende weken een individueel programma afwerken en daardoor moet hij fit worden voor wedstrijden van de Trots van het Noorden. Er is geen termijn op dit programma geplakt, maar zeker is wel dat Robben voor december niet in actie zal komen. De club wil er daarmee voor zorgen dat het niet iedere week moet melden of de Bedummer meespeelt of niet.

Die redenatie zorgt voor begrip bij Robben. "Voor de trainer en mijn medespelers is het ook niet leuk dat het bijna elke week over mij gaat, terwijl ik er niet bij ben", laat hij weten. "Het team doet het momenteel heel goed en de jongens die de huidige prestaties leveren, verdienen hiervoor de aandacht en de complimenten."

Dat hij nu weer een stap terug moet doen bevalt Robben vanzelfsprekend niet. "Ik ga niet ontkennen dat het op dit moment even wat tegen valt. Ik had gehoopt al in meer wedstrijden een aandeel te hebben gehad, maar na een aantal kleine pijntjes achter elkaar is de realiteit dat het niet zo is. Dit zijn de hobbels waarvan we vanaf het begin hebben gezegd dat die zouden komen."