Ajax-directeur Van der Sar wil snel duidelijkheid: 'Je gaat je dat nu afvragen'

Ajax-directeur Van der Sar wil snel duidelijkheid: 'Je gaat je dat nu afvragen'

Gepubliceerd: dinsdag 3 november 2020 om 22:25di 03-11-2020 om 22:25

Algemeen directeur Edwin van der Sar vindt het 'opmerkelijk' dat veel spelers van Ajax positief getest zijn op het coronavirus. Dinsdag kon een aantal spelers alsnog worden ingevlogen vanwege 'foute' testen.

Ajax leek een aantal basisspelers te moeten missen tegen FC Midtjylland, maar door de negatieve testen van dinsdag konden zij alsnog spelen. Van der Sar heeft zijn vraagtekens. "Ik ben geen dokter of viroloog. Maar dit is opmerkelijk", zo wordt Van der Sar geciteerd door De Telegraaf. 

Tot opluchting van Van der Sar kon Ajax alsnog een beroep doen op een aantal spelers. Ajax hoopt volgens De Telegraaf echter wel snel een antwoord te krijgen op de vraag waarom zoveel spelers ten onrechte positief getest zijn. "Dit is geen wedstrijd in de Eredivisie", zegt Van der Sar.

"We hebben alles in het werk gesteld om de bewuste spelers alsnog speelgerechtigd te krijgen. Dat is aardig gelukt, al was de voorbereiding verre van ideaal. Je gaat je nu ook afvragen waarom Antony niet tegen Liverpool mocht voetballen, maar drie dagen later wel tegen VVV."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Snap jij Van der Sar?

Ja
91%
Nee
9%
(1444 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws