'Mensen bedachten grapjes en lachten, maar Mvogo is een prima doelman'

'Mensen bedachten grapjes en lachten, maar Mvogo is een prima doelman'

04-11-2020 07:43
61

Meerdere spelers steken hun neus nadrukkelijk aan het venster bij PSV, ziet Ronald Waterreus. De voormalig doelman van de Eindhovenaren denkt dat de ploeg van coach Roger Schmidt er goed op staat met het oog op de titelstrijd in de Eredivisie.

"Ik zie het seizoen voor PSV best met vertrouwen tegemoet, maar heb nog niet naar een ploeg gekeken die zeker kampioen gaat worden", zegt Waterreus in het Eindhovens Dagblad. "De trainer is natuurlijk met veel bombarie aangekondigd. Zijn reputatie is hem wat vooruitgesneld, met het hele verhaal over pressing en gegenpressing. Toch denk ik dat PSV er beter voor staat dan menigeen denkt."

Waterreus was te spreken over het duel van PSV bij Omonia Nicosia in de Europa League. Mario Götze en Philipp Max blijken versterkingen, maar ook de jongelingen maken indruk. "Noni Madueke vind ik een openbaring en Cody Gakpo gaat telkens met stappen vooruit. Mauro Júnior staat bij PSV steeds in de basis en niet onverdienstelijk. Donyell Malen laat zich zijn als een echte spits, maar is ook absoluut niet lui en sleurt veel. Puur voetballend houdt het nog niet altijd over, maar hij was er dan ook lang uit."

Mvogo
Volgens Waterreus is Yvon Mvogo 'een uitstekende keeper'. "Mensen bedachten na zijn twee fouten allemaal grapjes en lachten om hem, maar ik heb genoeg gezien waaruit je kunt afleiden dat het een prima goalie is." De Zwitser moet het 'meevoetballen niet overdrijven', maar verder ziet de ervaringsdeskundige weinig reden tot klagen. "Aan de tegengoal van Omonia kon Mvogo volgens mij weinig doen."