Ajax 'een van beste teams in Europa': 'En we waren in grote delen gelijkwaardig'

Ajax 'een van beste teams in Europa': 'En we waren in grote delen gelijkwaardig'

04-11-2020 08:21 Laatste update: 08:25
74

FC Midtjylland-trainer Brian Priske is trots dat zijn ploeg het Ajax tot in de laatste seconde lastig heeft gemaakt. De coach baalt er wel van dat de Denen na drie wedstrijden nul punten hebben in de Champions League.

"Het moeilijke is nu het mentale gedeelte", zegt Priske op de website van FC Midtjylland. "De resultaten zijn leidend, want er zijn allemaal competitieve mensen. Maar we moeten ook even een stapje terug doen en het vanuit een ander perspectief bekijken. We kunnen veel positieve zaken meenemen na deze wedstrijd. We waren in grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig aan een van de beste teams in Europa en creëerden veel kansen, zeker in de eerste helft."

Na de interlandperiode heeft FC Midtjylland een overwinning in Amsterdam nodig om in de race te blijven. "We hebben het Ajax bijna de hele wedstrijd moeilijk gemaakt, dus daar moet ik de jongens krediet voor geven", aldus Piske. "Er is niemand die nu de handdoek in de ring moet gooien of anderen moet beschuldigen. We moeten de positieve zaken meenemen, ook al is het moeilijk wanneer je nul punten uit drie wedstrijden hebt. Ik heb er een heel goed gevoel over dat we punten gaan pakken. Er zit zoveel kwaliteit in dit team."