FC Midtjylland-captain na Ajax-verlies: 'Ik ben maar een jubelende idioot'

FC Midtjylland-captain na Ajax-verlies: 'Ik ben maar een jubelende idioot'

04-11-2020 11:53
81

De eerste punten voor FC Midtjylland in de Champions League komen steeds dichterbij, stelt aanvoerder Erik Sviatchenko na de 1-2 nederlaag tegen Ajax. De Deen probeert optimistisch te blijven richting de return in Amsterdam aan het einde van deze maand.

"Ik weet dat we nul punten hebben en veel goals tegen hebben gekregen, maar het is de eerste keer dat we spelen in de Champions League en we kunnen hier veel van leren", zegt Sviatchenko. "We moeten ook beseffen dat dit toernooi in absurd korte tijd gespeeld wordt. Dus we moeten snel aanpassen en leren."

"En wanneer je bedenkt dat we veel jonge spelers hebben, moet je het positief bekijken", vervolgt de captain tegen BT. "Dat we dan niet winnen, is mega irritant. We willen altijd winnen. Ik ben maar een jubelende idioot die hoopt op het beste, maar we moeten hier positief naar kijken in plaats van pessimistisch zijn."

Midtjylland leek pas na twaalf minuten, bij een 0-2 achterstand, te ontwaken tegen Ajax. "Je kunt jezelf afvragen waarom we niet klaar waren voor de start van de wedstrijd. Maar het vervolg van de wedstrijd heeft laten zien dat we steeds dichter bij de punten komen", aldus Sviatchenko.