Verbazing over PSV-keuze Max: 'Verwacht dat hij naar grotere club zou gaan'

Verbazing over PSV-keuze Max: 'Verwacht dat hij naar grotere club zou gaan'

04-11-2020 21:03
80

Philipp Max maakt vooralsnog een uitstekende indruk bij PSV. De linksback, die overkwam van het Duitse FC Augsburg, speelde in de Bundesliga samen met Paul Verhaegh. De huidige assistent-trainer van FC Den Bosch had niet verwacht dat PSV de volgende club van Max zou zijn.

"Dat Philipp het nu zo ontzettend goed doet bij PSV, verbaast me niks. Wel dat hij voor de Eredivisie heeft gekozen", begint Verhaegh in gesprek met Voetbal International. "In Duitsland was Philipp de laatste jaren een van de betere spelers op zijn positie. Ik had verwacht dat hij naar een grotere club in Duitsland of naar een club in een andere Europese topcompetitie zou gaan."

Met zijn prestaties van de laatste jaren maakt Max indruk in Duitsland, maar een kans in het nationale elftal kreeg hij nog niet. "Er is in Duitsland ook steeds verbazing waarom hij geen kans krijgt in het nationale elftal", aldus Verhaegh. "Maar voor PSV is het natuurlijk geweldig dat ze een speler met zijn kwaliteiten hebben weten te halen."

Roger Schmidt heeft sinds zijn komst bij PSV de nodige Duitse spelers naar Eindhoven gehaald. "Hij past ook goed in het systeem dat Schmidt wil spelen", stelt Verhaegh. "PSV wil dominant voetballen en Philipp's grootste kwaliteiten liggen in het offensieve deel. Hij heeft een goed schot, zijn passing is geweldig, hij heeft scorend vermogen en is heel vaak de aangever. Dat hij nu al veel assists heeft gegeven, verrast me niet en daar gaat hij dit seizoen ook gewoon mee door."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie