Scholes en Ferdinand maken United met grond gelijk: 'Voetbal van pupillenelftal'

Scholes en Ferdinand maken United met grond gelijk: 'Voetbal van pupillenelftal'

04-11-2020 21:45 Laatste update: 22:13
6

Rio Ferdinand en Paul Scholes laten na het verloren Champions League-duel van Manchester United met Istanbul Basaksehir geen spaan heel van The Mancunians, die zichzelf van hun slechtste kans lieten zien tegen de Turkse ploeg.

United verloor met 2-1 in Istanbul en gaf de doelpunten kinderlijk eenvoudig weg. "Tuurlijk, je hebt altijd iemand terug op de middellijn", denkt Scholes hardop bij BT Sport. "Ze wezen naar Matic. Het was als voetbal van een pupillenelftal. Dit is te begrijpen wanneer het in de laatste minuut gebeurt, maar dit gebeurde in de eerste tien minuten... Het is vernederend."

Ferdinand is het helemaal met Scholes eens en is zeer kritisch op de United-defensie. "Dat zie je normaal gebeuren als je in de 89e minuut op zoek bent naar een gelijkmaker", doelt hij op het doelpunt van Demba Ba. "Ik was stomverbaasd toen ik het zag, het is een gebrek aan respect voor jezelf."

United wist de opgelopen schade in de tweede helft niet meer te herstellen en verloor daardoor voor het eerst deze Champions League-campagne. De eerste twee wedstrijden tegen Paris Saint-Germain (1-2) en RB Leipzig (5-0) werden nog winnend afgesloten.