'Barça-reserve rekende op midweekse minuten, maar werd gepasseerd door Koeman'

'Barça-reserve rekende op midweekse minuten, maar werd gepasseerd door Koeman'

05-11-2020 19:31 Laatste update: 19:43
6

FC Barcelona-reserve Júnior Firpo kreeg tijdens aan het Champions League-duel met Dinamo Kiev een flinke tik te verduren. De linksback kreeg woensdagavond geen speeltijd van Ronald Koeman, maar had daar volgens Diario SPORT wel op gerekend.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat de rol van Firpo – in 2019 overgekomen van Real Betis, als back-up van Jordi Alba – uitgespeeld is. De in de Dominicaanse Republiek geboren verdediger kwam dit seizoen nog niet in actie in de Primera División, ook niet toen Alba een blessure opliep. De eigenlijk als rechtsback gehaalde Sergiño Dest mocht toen aantreden als linksback.

Alba is inmiddels weer fit en heeft nog geen wedstrijd gemist voor FC Barcelona, hoewel het speelschema van de Catalanen aan de krappe kant is. Koeman rouleerde op rechts met Dest en Sergi Roberto. 'Iedereen heeft de kans gekregen, behalve Firpo', concludeert SPORT dan ook. De linksback heeft nog een contract tot 2024, maar moet het onder Koeman dus stellen met een bijrol. Een winters vertrek lijkt dan ook voor de hand te liggen, als zijn bijdrage beperkt blijft.