Overtuigend Feyenoord doet weer mee na fantastische zege op CSKA Moskou

05-11-2020 22:49
120

Feyenoord heeft donderdagavond een knappe overwinning geboekt op CSKA Moskou en doet weer helemaal mee in de Europa League. De Russen verloren in De Kuip met 3-1 door goals van Ridgeciano Haps, Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida. Alle goals vielen in de tweede helft.

Feyenoord speelde de eerste wedstrijd met 0-0 gelijk bij Dinamo Zagreb en verloor vorige week kansloos van Wolfsberger AC. Tegen CSKA liet de ploeg van Dick Advocaat wel zien wat het waard is. Dat kon ook niet anders, want bij een nieuwe nederlaag zou overwintering in Europa een zeer lastig verhaal worden.

CSKA is op papier de sterkste tegenstander van Feyenoord, maar uitgerekend tegen de topclub uit Rusland lieten de Rotterdammers zich van hun beste kant zien. Al duurde het even voor Feyenoord op gang kwam.

Op een kans van Kökcü na was de eerste helft niet bepaald om van te smullen. Feyenoord hield CSKA vakkundig op afstand en de bezoekers wisten het de Rotterdammers ook nauwelijks lastig te maken. Tot kort voor rust. Na een kansje van Steven Berghuis moest doelman Justin Bijlow twee keer reddend optreden.

Het geweld barstte in de tweede helft los. De eerste de beste kans van Feyenoord was meteen raak. Gelegenheidslinksbuiten Haps tikte van dichtbij binnen na een voorzet van Berghuis. De treffer had wat weg van buitenspel, maar de arbitrage liet doorgaan.

Het volgende Feyenoord-feestje werd niet lang daarna gevierd. Kökcü beloonde zijn goede spel met een fabelachtig doelpunt vanaf een meter of 25 dat doelman Igor Akinfeev kansloos liet. Een minuut later scoorde ook Lutsharel Geertruida, waardoor het ineens definitief gedaan was in De Kuip.

Het lamgeslagen CSKA kwam door een ongelukkig eigen doelpunt van Marcos Senesi nog wel terug in de wedstrijd. De Argentijn kopte een voorzet ongelukkig achter Bijlow. De geplaagde Bryan Linssen leek CSKA met de 4-1 de definitieve nekslag te geven, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Feyenoord kwakkelt in de Eredivisie, maar heeft tegen CSKA laten zien waar het toe in staat is. Eind november speelt Feyenoord weer tegen CSKA, maar dan in Rusland.