Van de Looi heeft Heerenveen-smaakmaker Veerman niet nodig: 'Veel smaken'

Van de Looi heeft Heerenveen-smaakmaker Veerman niet nodig: 'Veel smaken'

Gepubliceerd: vrijdag 6 november 2020 om 15:24vr 06-11-2020 om 15:24

Joey Veerman is een opvallende afwezige in de selectie van Jong Oranje. De 21-jarige middenvelder is dit seizoen de smaakmaker van sc Heerenveen in de Eredivisie, maar volgens bondscoach Erwin van de Looi is de concurrentie groot.

"We hebben op diverse posities veel smaken om uit te kiezen. De concurrentie is groot", zegt Van de Looi tegen Voetbal International. De Jong Oranje-coach selecteerde met Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Ryan Gravenberch (Ajax), Dani de Wit (AZ), Abdou Harroui (Sparta) en Ludovit Reis (VfL Osnabrück) vijf middenvelders.

"We moeten keuzes maken en deze keer is de keuze op anderen gevallen, ook omdat we daardoor richting het EK wat andere jongens aan het werk willen zien", legt Van de Looi de absentie van Veerman uit. De Volendammer staat nog wel op de standby-lijst voor de duels met Jong Wit-Rusland (15 november) en Jong Portugal (18 november). Jong Oranje is al geplaatst voor het EK in 2021.

Voor dat eindtoernooi blijft Veerman een kandidaat. "We hebben een groep spelers die we nauwgezet volgen richting het EK. Daar hoort Joey zeker bij. Dat hij er nu niet bij zit, betekent zeker niet dat hij uit beeld is." De Heerenveen-middenvelder was in zeven competitieduels goed voor twee treffers en vier assists.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws