Morata, Ramos en Fati blikvangers in Spaanse selectie voor duel met Oranje

Morata, Ramos en Fati blikvangers in Spaanse selectie voor duel met Oranje

06-11-2020 15:41
20

Spanje stapt komende week met Álvaro Morata op het vliegtuig naar Nederland voor de oefeninterland tegen Oranje. De 28-jarige spits is opgeleefd bij Juventus en viert na exact een jaar zijn rentree in de selectie van bondscoach Luis Enrique.

Morata scoorde al zes keer voor de Italiaanse kampioen in zeven wedstrijden. "Morata is een andere speler geworden, zowel qua vertrouwen als qua doelpunten. Ik ben blij hem er weer bij te hebben. We gaan zien hoe het op de training gaat lopen", laat Luis Enrique weten. Ook Koke is weer opgeroepen. De middenvelder van Atlético Madrid speelde sinds het WK 2018 pas één interland, maar heeft na twee jaar weer een uitnodiging ontvangen.

Blikvangers in de Spaanse ploeg zijn Sergio Ramos, Sergio Busquets en Ansu Fati, die een sterke seizoenstart beleeft bij FC Barcelona. Een ander oogappeltje van trainer Ronald Koeman in Catalonië, Pedri, is nog niet geselecteerd. 

Na de vriendschappelijke wedstrijd tegen Oranje speelt Spanje voor de Nations League tegen Zwitserland (14 november) en Duitsland (17 november). Spanje gaat met zeven punten uit vier duels aan kop in groep 4 van de Nations League.

De wedstrijd Nederland - Spanje wordt woensdag in de Johan Cruijff Arena gespeeld en begint om 20.45 uur.