Almere City verstevigt koppositie in KKD, NEC laat punten liggen tegen Helmond

06-11-2020 22:51
26

Almere City heeft goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis werd Jong AZ met 2-0 verslagen door doelpunten van Damon Mirani en Mees Kaandorp. NEC kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Helmond Sport.

Almere City - Jong AZ 2-0
Almere City heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie wat verder verstevigd. De ploeg van trainer Ole Tobiasen vocht zich in de tweede helft langs Jong AZ. Met nog ongeveer een kwartier te spelen zetten Mirani de thuisploeg op 1-0 na goed voorbereidend werk van Ryan Koolwijk.

Een paar minuten later zorgde Kaandorp voor de beslissing in Almere door de 2-0 achter Jong AZ-keeper Baeu Roos te werken. Door de overwinning staat Almere op 27 punten na elf gespeelde wedstrijden. SC Cambuur staat op 22 punten na negen wedstrijden en kan nog over Almere heen.

NEC Nijmegen - Helmond Sport 2-2
Een zeer matige wedstrijd van NEC tegen Helmond Sport. De gasten kwamen al na drie minuten spelen op voorsprong in Nijmegen via Jelle Goselink en wisten het NEC lastig te maken. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg wél op gelijke hoogte: Terell Ondaan wist op aangeven van Jonathan Okita de 1-1 te maken.

In de tweede helft leek NEC de wedstrijd snel naar zich toe te trekken. Bart van Rooij zette zijn ploeg na twee minuten spelen in het tweede bedrijf op een 2-1 voorsprong. Helmond kreeg echter nog een aantal prima kansen en wist er daar één van te benutten: in de 83e minuut was het Karim Loukili die de 2-2 op het scorebord zette.

NEC blijft door het gelijkspel hangen op de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie, Helmond stijgt wat en staat nu vijftiende.