Southampton pakt verrassend koppositie in Premier League: 'Stop the count'

06-11-2020 23:24
7

Southampton heeft vrijdagavond verrassend de koppositie gepakt in de Premier League. In het eigen St. Mary's werd er met 2-0 gewonnen van Newcastle United door treffers van Che Adams en Stuart Armstrong.

Southampton moest het tegen Newcastle stellen zonder topschutter Danny Ings, die eerder deze week geblesseerd moest afhaken. Gelukkig voor Southampton was de aanvalspartner van Ings, Adams, wel van de partij. Hij zette zijn ploeg na zeven minuten voetballen op 1-0. Hij vond eerst Newcastle-keeper Karl Darlow nog op zijn weg, maar niet veel later verschalkte hij hem alsnog met een goed geplaatst schot van binnen het strafschopgebied.

Newcastle nam na de treffer het initiatief over, maar kwam niet tot scoren. De fase vlak voor rust was weer voor Southampton, maar ook de spelers van de thuisploeg hadden het vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft golfde het spel wat op en neer, maar het was Southampton dat het initiatief in handen hield. De ploeg beloonde zich ongeveer tien minuten voor tijd met de bevrijdende 2-0: Armstrong worstelde zich het strafschopgebied in en liet Darlow kansloos in de korte hoek.

Door de overwinning staat Southampton tijdelijk bovenaan in de Premier League. De ploeg heeft zestien punten behaald na acht wedstrijden en komt daarmee op gelijke hoogte met Liverpool. Het doelsaldo van Southampton is echter beter, waardoor de ploeg zich in ieder geval voor even Premier League-koploper mag noemen.