'Barça heeft geld nodig: 5 spelers met kostenplaatje van 191 miljoen in etalage'

'Barça heeft geld nodig: 5 spelers met kostenplaatje van 191 miljoen in etalage'

07-11-2020 09:22
68

FC Barcelona moet door de penibele financiële situatie spelers verkopen, voordat het zich in januari kan versterken met Memphis Depay en Eric García. De Catalanen hebben vijf spelers in de etalage gezet, weet Mundo Deportivo.

Martin Braithwaite, Carles Aleñá, Ousmane Dembélé, Junior Firpo en Samuel Umtiti mogen vertrekken uit Camp Nou. Zij kostten Barcelona in het verleden in totaal 191 miljoen euro. Hoewel ook Riqui Puig slechts mondjesmaat speeltijd krijgt van trainer Ronald Koeman, mag het oogappeltje uit de eigen jeugdopleiding niet verkocht worden.

Van het vijftal komt Dembélé dit seizoen het meest in actie. De Franse vleugelspeler blijft echter wisselvallig en Barça staat dan ook open voor voorstellen van het geïnteresseerde Manchester United en Juventus, meldt MD. Ook de rol van Aleñá is niet per se uitgespeeld, maar bij een 'stevig voorstel' is een vertrek bespreekbaar. Een verhuur is daarentegen geen optie.

Braithwaite heeft hoe dan ook geen toekomst bij Barça. De Deense aanvaller moet ruimte maken voor Memphis. Linksback Junior Firpo zit in hetzelfde schuitje. Koeman geeft zelfs de voorkeur aan de rechtsbenige Sergiño Dest als stand-in voor Jordi Alba.

Tot slot hopen de Catalanen dat Umtiti wat geld in het laatje kan brengen. De Franse verdediger staat in de belangstelling van Olympique Lyon, maar gezien zijn omvangrijke medische dossier is het de vraag of zijn oude club doorpakt.