Traoré: 'Als er één persoon is waar je naartoe zou moeten gaan, is hij het wel'

Traoré: 'Als er één persoon is waar je naartoe zou moeten gaan, is hij het wel'

07-11-2020 10:42 Laatste update: 11:47
45

Lassina Traoré heeft bij Ajax veel profijt van de aanwezigheid van collega-spits Klaas-Jan Huntelaar. De jonge Burkinees leert ontzettend veel van de oud-international van Oranje en kan altijd bij hem terecht voor vragen en advies. 

"Huntelaar is als een trainer voor mij. Ook als we klaar zijn met trainen laat hij me altijd veel zien. Als ik een vraag heb ga ik altijd naar hem toe en vraag ik hem hoe je dingen moet doen. Hij staat altijd open om me te helpen en dingen te delen", begint Traoré zijn lofzang over Huntelaar voor de camera van FOX Sports.

Huntelaar noemt zichzelf bij Ajax de 'opa' en helpt de jonge jongens verder op weg. "Hij heeft veel gezien in de voetbalwereld. Als er één persoon is waar je naartoe zou moeten gaan is het Klaas", stelt Traoré, die soms ook ongevraagd advies krijgt van Huntelaar. "Ook als ik niet naar hem ben gegaan laat hij mij soms delen van een wedstrijd zien en legt hij uit 'met deze actie moet je dit doen', of, 'hier moet je langer wachten': dat soort dingen."

Ondanks de goede band tussen de twee, blijven Traoré en Huntelaar in de basis concurrenten van elkaar. "Klaas is niet meer van 'ik moet altijd spelen' maar het blijft natuurlijk wel een spits. Hij is wel een concurrent en blijft hongerig", sluit Traoré af.