ADO Den Haag bevestigt ontslag van Rankovic: Geen goede match

ADO Den Haag bevestigt ontslag van Rankovic: "Geen goede match"

08-11-2020 13:10 Laatste update: 13:14
31

Aleksandar Rankovic is ontslagen als trainer van ADO Den Haag. Dat heeft de club zondag bekend gemaakt. De Servische oefenmeester moet na acht wedstrijden al wijken. Ook assistent-trainer Richard Knopper vertrekt.

De 4-2 nederlaag tegen FC Twente van zaterdagavond is de spreekwoordelijke druppel voor het bestuur van ADO, dat Rankovic per direct op straat zet. De oefenmeester haalde maar vier punten uit acht competitiewedstrijden met de Residentieclub. In de eerste ronde van het bekertoernooi werd er na strafschoppen nog wel gewonnen van Sparta.

"We hebben Aleksandar afgelopen zomer met bepaalde verwachtingen aangesteld, maar de samenwerking heeft ons in meerdere opzichten niet gebracht wat we ervan gehoopt hadden", beargumenteert Martin Jol, hoofd Technisch Hart. "Er was helaas geen sprake van een goede match en daardoor werd het perspectief gaandeweg steeds minder."

Ook algemeen directeur Mohammed Hamdi betreurt het ontslag van Rankovic. "Het is een vervelend en moeilijk besluit, maar het belang van de club staat voorop. Dat heeft, na zorgvuldig overleg, in deze beslissing geresulteerd. Wij gaan ons beraden over de nieuwe invulling van de technische staf."

ADO was de eerste klus als hoofdtrainer voor Rankovic, die hiervoor assistent was van Henk Frasaer bij Sparta. Een ontslag voor Rankovic hing al langer in de lucht. Vorige week onthulde Hans Kraay jr. dat ADO van plan was om Rankovic te lozen.