Feyenoord boekt derde zege op rij én houdt de nul na late afmelding Bijlow

08-11-2020 16:22
200

Feyenoord heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen: 2-0. Lutsharel Geertruida en Steven Berghuis maakten de doelpunten in De Kuip. Het is de derde opeenvolgende zege van Feyenoord.

De middag begon met een domper voor Feyenoord: Justin Bijlow raakte in de warming-up geblesseerd, waardoor reservedoelman Nick Marsman moest opdraven. Hij zag in de eerste helft meer Groningen-spelers dan verwacht op zich afkomen. Zo raakten Gabriel Gudmundsson en Remco Balk de lat.

Feyenoord dwong nauwelijks iets af tegen het compacte Groningen, totdat Mark Diemers voor de openingstreffer leek te zorgen. Het doelpunt werd afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel van Bryan Linssen, die Sergio Padt het zicht zou hebben ontnomen.

Na rust kantelde het spelbeeld: Feyenoord nam het initiatief en Groningen moest terug. In de vijftigste minuut was het raak. Geertruida kopte raak uit een hoekschop: 1-0. Afgelopen donderdag was de rechtsback ook al trefzeker in de Europa League-wedstrijd tegen CSKA Moskou.

Feyenoord drukte door en kreeg meer kansen via Ridgeciano Haps (redding Padt), Tyrell Malacia (paal) en João Teixeira (bal van de lijn gehaald). Zes minuten voor tijd was het alsnog raak. Haps werd neergehaald door Damil Dankerlui, die rood kreeg, en Berghuis ramde de penalty met volle overtuiging binnen.

Daarmee was de derde overwinning op rij binnen voor Feyenoord, dat afgelopen week ook FC Emmen en CSKA Moskou versloeg. Overigens zat bij Groningen niet Danny Buijs, maar assistent Adrie Poldervaart op de bank. Buijs moest verstek laten gaan door trieste privé-omstandigheden.