Real krijgt vier strafschoppen tegen in Valencia en moet de punten achterlaten

08-11-2020 22:57
45

Real Madrid is op bezoek bij Valencia tegen een zeer pijnlijke nederlaag opgelopen. De Madrilenen kregen liefst vier (!) strafschoppen tegen en zagen Los Che mede daardoor met 4-1 winnen.

Er leek in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht voor Real, dat na 23 minuten op voorsprong kwam via Karim Benzema. Even later ontspon zich echter een bijzonder schouwspel toen Valencia een penalty kreeg. Carlos Soler miste, zag ploeggenoot Musah vervolgens de rebound raak schieten maar bleek de strafschop toch over te moeten nemen. Na vijf minuten overleggen maakte de Spanjaard er alsnog 1-1 van.

Nog voor rust kwam Valencia zelfs op voorsprong in het eigen Mestalla. Raphael Varane maakte een eigen doelpunt en hielp de club uit de sinaasappelstad daarmee in het zadel. Na de rust deed ook de scheidsrechter een duit in het zakje. Tot twee keer toe kreeg Valencia een strafschop te nemen en tot twee keer toe ontfermde Carlos Soler zich daar met succes over.

Met een verrassende 4-1 stand op de borden probeerde Real nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar het mocht niet meer baten. De punten bleven in Valencia en daardoor blijft de ploeg van trainer Zinédine Zidane op de vierde plaats van La Liga steken. De achterstand op koploper Real Sociedad is vier punten, maar Real heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.