Ihattaren gooit olie op het transfervuur: 'Je weet nooit, Ajax is een mooie club'

Ihattaren gooit olie op het transfervuur: 'Je weet nooit, Ajax is een mooie club'

08-11-2020 23:11 Laatste update: 09-11-2020 00:03
163

Mohamed Ihattaren geeft aan te willen nadenken over een transfer naar Ajax. De spelmaker van PSV, die onder trainer Roger Schmidt niet zo veel speeltijd krijgt als hij zou willen, wil in ieder geval het transferrecord van de Eindhovenaren verbreken.

Dat record staat nu op naam van Hirving Lozano, die in de zomer van 2019 voor veertig miljoen euro naar Napoli vertrok. "Je weet nooit hoe het loopt", reageert Ihattaren in het RTL-programma Andy niet te Vermeijde op de vraag of hij ooit voor Ajax gaat spelen. "Ik vind Ajax ook een mooie club. Maar de fans van PSV zullen het niet accepteren."

Als de Amsterdammers een miljoenenbedrag op tafel leggen wil Ihattaren er wel over nadenken. "Ik wil zeker wat terug doen voor de club", zegt hij daarover. "Ik houd van PSV. Het is mijn club, snap je? Als ze dertig miljoen betalen? Als het maar een record is."

Eerder liet Ajax bij monde van directeur voetbalzaken Marc Overmars al weten dat de PSV-spelmaker 'een type speler die bij Ajax zou kunnen passen' is. Hij gaf daarbij ook aan dat Ihattaren nog niet serieus in beeld is geweest in de Johan Cruijff Arena.