Complimenten voor AZ-spelers: 'In mijn vier jaar AZ misschien wel beste wedstrijd'

Complimenten voor AZ-spelers: 'In mijn vier jaar AZ misschien wel beste wedstrijd'

09-11-2020 07:05
31

Arne Slot is lovend over zijn ploeg na de 0-3 overwinning van AZ op bezoek bij sc Heerenveen. Het was een van de beste wedstrijden die AZ gespeeld heeft onder het bewind van Slot, die ook Europees een rol wil gaan spelen.

"In mijn vier jaar bij AZ was dit misschien wel de beste wedstrijd", vertelt een tevreden Slot voor de camera van FOX Sports. "We hebben dit seizoen al veel goede wedstrijden gespeeld. Maar tegen een tegenstander als Heerenveen zo dominant zijn, dat was heel fijn om te zien."

Waar AZ in de Europa League tegen Sociedad kansloos verloor, ondanks de 1-0 eindstand, was de ploeg tegen Heerenveen wél oppermachtig. Slot geeft aan dat zijn team veel van de wedstrijd tegen de Spaanse tegenstander geleerd heeft. "We hebben de afgelopen dagen veel aandacht besteed aan hoe Sociedad ons bespeelde. Zondag stond er weer een team met een blauw-wit shirt op het veld, maar gelukkig bracht het team met het rode shirt nu de intensiteit. Als je dat kan brengen als je de betere spelers hebt, dan is een overwinning aannemelijk."

Het moet voor AZ een opmaat zijn naar betere prestaties in Europa, geeft Slot aan. "Als wij Europees mee willen doen, zal er echt nog een tandje bij moeten. Daar zijn we tegen Heerenveen mee begonnen. Sociedad liet geen seconde onbenut om ons onder druk te zetten, terwijl wij eerst even omkijken of het goed staat en dan pas gaan lopen. Dan kom je telkens een stap te laat", sluit hij af.