Wijnaldum: 'Ergste wat je als voetballer mee kan maken, je gaat door een hel'

Wijnaldum: 'Ergste wat je als voetballer mee kan maken, je gaat door een hel'

09-11-2020 18:47
74

Georginio Wijnaldum is blij dat hij zich weer bij het Nederlands elftal kan melden voor de interlands tegen Spanje, Bosnië en Herzegovina en Polen. Het speelschema mag dan wel overvol zijn, Wijnaldum kijkt altijd uit naar de wedstrijden met Oranje.

"Als club heb je nooit de garantie dat je spelers heel terugkrijgt", vertelt Wijnaldum in gesprek met Voetbal International. "We spelen drie interlands en dat kost energie. Maar als voetballer vind ik het geweldig om veel wedstrijden met het Nederlands elftal te spelen. Iedereen die nu bij Oranje is, is blij met deze interlands. Op dit moment voel ik me heel goed en heel fit."

Wijnaldum voelt zich ondanks de vele wedstrijden prima, maar geeft aan dat dit later in het seizoen anders kan zijn. "We zitten pas aan het begin van het seizoen. Ik weet niet hoe het later zal zijn. Of ik een boodschap meekrijg van Liverpool? Ja, dat ik fit moet terugkomen. Meer niet."

Van Dijk
De middenvelder mist zijn Liverpool-ploeggenoot Virgil van Dijk, die uit de roulatie is met een kruisbandblessure. Het is nog niet bekend of de verdediger het EK van volgend jaar zomer gaat halen. "Met Gods wil komt Virgil snel terug. Het is een moeilijke tijd voor hem, dit is het ergste wat je als voetballer kan meemaken. Je gaat door een hel. Maar ik vind dat hij heel sterk is. We FaceTimen af en toe en dat is heel prettig", sluit Wijnaldum af.