'We hebben geen Van der Sar meer, maar met Bizot, Drommel en Bijlow genoeg talent'

'We hebben geen Van der Sar meer, maar met Bizot, Drommel en Bijlow genoeg talent'

Gepubliceerd: dinsdag 10 november 2020 om 08:58di 10-11-2020 om 08:58

Tim Krul maakt zich geen zorgen over de magere aanwas van nieuw keeperstalent in Nederland. Volgens de 32-jarige doelman heeft bondscoach Frank de Boer nog altijd voldoende mogelijkheden.

"Natuurlijk, we hebben geen Van der Sar meer, maar met Bizot, Drommel en Bijlow hebben we genoeg talent. Alleen, we moeten het wel laten zien", zegt Krul in Trouw. De sluitpost van Norwich City hoopt op een kans onder de lat bij Oranje, nu Jasper Cillessen net als Justin Bijlow geblesseerd is afgehaakt. "Fysiek en mentaal voel ik mij beter dan ooit."

"Ik wil in Oranje laten zien wat ik nu al een tijd in Engeland laat zien", laat Krul ook weten aan NU.nl. Hij kreeg in elf duels in het Championship pas acht treffers tegen. "Hopelijk krijg ik de kans, en dan niet één, maar meerdere wedstrijden."

Het Nederlands elftal neemt het achtereenvolgens op tegen Spanje (woensdag), Bosnië en Herzegovina (zondag) en Polen (woensdag 18 november). "Als het aan mij ligt, speel ik ze alle drie. Keepen in Oranje vind ik het mooiste dat er is. Ik was erbij op het EK 2012 en het WK 2014 met de penaltyserie tegen Costa Rica was een jongensdroom voor me. Komende zomer wil ik weer zo'n mooi eindtoernooi meemaken."

"We hebben heel veel talent in dit Oranje, dat is fantastisch. En ik kan op mijn 32e nog jaren mee."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws