Delcroix (ex-RKC) mag dankzij Japanse autoriteiten debuteren bij de Rode Duivels

Delcroix (ex-RKC) mag dankzij Japanse autoriteiten debuteren bij de Rode Duivels

10-11-2020 19:32
20

Roberto Martinez haalde Hannes Delcroix naar de Rode Duivels. Bij heel wat mensen zorgde dat feit voor gefronste wenkbrauwen. Tijdens een persconferentie heeft de bondscoach laten weten dat het eerst niet de bedoeling was om de jonkie van Anderlecht op te roepen. Maar hij kon niet anders.

Dit seizoen deed hij vijf keer mee bij Anderlecht. Een selectie van Delcroix lag dan ook niet voor de hand, gaf ook bondscoach Roberto Martínez toe. De Spanjaard had gehoopt dat hij in de komende interlands een beroep kon doen op Thomas Vermaelen. De ervaren verdediger van het Japanse Vissel Kobe mocht van de lokale autoriteiten echter niet naar België afreizen. Martínez moest op zoek naar een andere linksbenige verdediger en kwam dus bij Delcroix uit.

Wedden

Meer odds

De in Haïti geboren verdediger heeft echter ervaring in de Belgische jeugdselecties, weet ook de bondscoach. Je kunt op twee manieren bij de Rode Duivels komen: ofwel blink je uit bij je ploeg, ofwel doe je dat bij de U21. Dat laatste deed Delcroix", aldus Martínez tijdens zijn persconferentie op dinsdag. "Tegen Duitsland was hij heel goed. Nu gaan we nakijken wat hij binnen deze groep kan."

België speelt drie wedstrijden in één week tijd. De Rode Duivels oefenen woensdag tegen Zwitserland en mogen daarna tegen Engeland en Denemarken hun koppositie in Nations League-poule A2 verdedigen.