Naam van Brood tijdens de zomer nog doorgestreept door ADO: 'Uitgekotst bij NAC'

Naam van Brood tijdens de zomer nog doorgestreept door ADO: 'Uitgekotst bij NAC'

10-11-2020 22:36 Laatste update: 22:41
29

Ruud Brood is met een paar maanden vertraging aangesteld als trainer van ADO Den Haag. De 58-jarige Gorinchemmer was afgelopen zomer – voordat Aleksandar Rankovic in beeld kwam – al een kandidaat in de Hofstad, onthult Valentijn Driessen van De Telegraaf.

Brood was op oudjaarsdag 2019 ontslagen door NAC Breda en zat sindsdien zonder club. Zijn naam stond afgelopen zomer op het lijstje van ADO, dat een opvolger van Alan Pardew zocht. "Hij was al een kandidaat nadat Maurice Steijn afviel", aldus Driessen in het FOX Sports-programma Voetbalpraat.

Wedden

Meer odds

ADO won echter informatie in bij NAC en besloot vervolgens af te zien van Brood. "Daar kregen ze heel slechte geluiden over Ruud Brood", vertelt de chef voetbal van De Telegraaf. "Dat hij heel negatief en cynisch was, dat de spelers hem uitkotsten en dat hij problemen had met de leiding."

Nadat Rankovic zondag werd ontslagen, werd Brood echter alsnog binnengehengeld door ADO. De oud-trainer van onder meer RKC Waalwijk, Roda JC en NEC is dinsdag gepresenteerd: op 22 november zit hij voor het eerst op de bank tijdens het uitduel met Sparta.