Koeman: 'Ik heb Messi verteld dat dat het enige was wat ik kon veranderen'

Koeman: 'Ik heb Messi verteld dat dat het enige was wat ik kon veranderen'

11-11-2020 07:27
26

Ronald Koeman heeft al het vertrouwen in zijn sterspeler Lionel Messi. De Argentijn wilde de afgelopen transferperiode vertrekken bij FC Barcelona, maar daar ging toenmalig president Josep Maria Bartomeu niet mee akkoord.

Koeman verwacht dat Messi naarmate het seizoen vordert alleen nog maar beter gaat worden. "Messi heeft me laten zien dat hij een persoon is die prijzen wil winnen, de beste wil zijn en ook de beste wil blijven. Ondanks het feit dat hij problemen heeft met de club", vertelt Koeman in een interview met Diario SPORT. "Barcelona is een beter team met Messi, dan zonder Messi."

Op het moment dat Koeman arriveerde in Barcelona werd hem meteen uitgelegd dat Messi niet tevreden was. "Ik heb hem vervolgens bij hem thuis gesproken. Hij heeft het me uitgelegd en was eerlijk", aldus Koeman. "Ik heb hem verteld dat het voetbal het enige was dat ik kon veranderen. Het systeem en zijn positie op het veld. Maar zijn problemen met de club, dat kan ik niet veranderen."

Messi besloot zich uiteindelijk te richten op het nieuwe seizoen met Barcelona. Koeman kan op het veld niet zien dat de Argentijn niet gelukkig is. "Ik heb vanaf mijn eerste dag hetzelfde gezegd: sinds hij terugkeerde op de training is zijn instelling erg goed geweest. Hij had in sommige wedstrijden dit seizoen wat pech, waardoor hij niet tot zijn gebruikelijke niveau kwam, maar ik ben er zeker van dat Messi aan het einde van het seizoen zijn gebruikelijke aantal doelpunten heeft gemaakt."