Doelpuntenfestijn achter gesloten deuren: jeugdig Ajax legt AZ over de knie

Doelpuntenfestijn achter gesloten deuren: jeugdig Ajax legt AZ over de knie

11-11-2020 14:29
83

Ajax heeft woensdagmiddag een oefenduel met AZ winnend afgesloten. De twee clubs uit Noord-Holland speelden achter gesloten deuren tegen elkaar en maakten er een waar spektakelstuk van: 3-4.

Het is niet duidelijk met welke opstellingen beide ploegen gespeeld hebben, maar uit de doelpuntenmakers valt af te leiden dat Ajax met een zeer jong elftal op de proppen kwam. Zo scoorden Sontje Hansen (foto boven), Giovanni, Devyne Rensch en Enric Llansana voor de Amsterdammers. Ferdy Druijf noteerde een hattrick voor AZ.

Begin oktober, tijdens de vorige interlandperiode, oefenden Ajax en AZ ook al tegen elkaar. Destijds maakte Sean Klaiber zijn officieuze debuut in het Amsterdamse shirt, maakte Davy Klaassen zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer in de Johan Cruijff Arena en eindigde de wedstrijd in 1-1.

In competitieverband speelden de twee ploegen nog niet tegen elkaar. Op 31 januari staat het treffen in Alkmaar op de rol, waarna de Amsterdammers op 25 april in eigen huis aan zullen treden. Vorig seizoen waren Ajax en AZ op doelsaldo respectievelijk de nummer één en twee van de afgebroken competitie.