PSV-icoon staat open voor terugkeer: 'Ik wil het liefst lekker op het veld staan'

PSV-icoon staat open voor terugkeer: 'Ik wil het liefst lekker op het veld staan'

Gepubliceerd: woensdag 11 november 2020 om 18:12wo 11-11-2020 om 18:12

Luc Nilis is huiswaarts gekeerd na een kort avontuur in Turkije. De stilist van weleer trainde de spitsen van Ankaragücü, maar door de coronacrisis voelde Nilis zich niet op zijn gemak en wilde hij na drie maanden alweer vertrekken.

Nu is de Belg, die tussen 1994 en 2000 furore maakte als speler van PSV, op zoek naar een klus in Nederland of België. "Bij een kleinere club kan ik een rol als trainer voor de aanvallers combineren met een functie als assistent", schetst Nilis zijn mogelijkheden tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik ben momenteel ook bezig om mijn UEFA A-diploma te halen, waarmee je dat op het hoogste niveau kunt doen. In een professionele jeugdopleiding zou ik ook best willen werken."

Een nieuw dienstverband in Eindhoven, waar hij tussen 2014 en 2018 ook al de aanvallers trainde, behoort volgens Nilis tot de mogelijkheden. "PSV? Daar sta ik altijd voor open. Ik ben geen mens om lang niks te doen en wil het liefst lekker op het veld staan, ergens in Nederland of België. Ik sta er elke dag nog dolgraag. Spelers iets leren waar ze de rest van hun carrière hun voordeel mee doen, daar geniet ik nog altijd van. Het is afwachten wat er komt. Clubs weten nu dat ik weer vrij ben."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws