'In vier maanden Qatar evenveel gespaard als in mijn hele carrière in Nederland'

'In vier maanden Qatar evenveel gespaard als in mijn hele carrière in Nederland'

Gepubliceerd: donderdag 12 november 2020 om 08:36do 12-11-2020 om 08:36

Het avontuur van Iliass Bel Hassani in het Midden-Oosten duurde veel korter dan vooraf gedacht, maar legde hem absoluut geen windeieren. Toen de 28-jarige aanvallende middenvelder zag wat hij kon verdienen bij Al Wakrah, was de keuze snel gemaakt, vertelt hij aan VICE Sports.

De oud-speler van  Sparta, Heracles Almelo, AZ, FC Groningen en PEC Zwolle werd door de Qatarese club gehaald als vervanger van de geblesseerde Cristian Ceballos. Hij begon goed, maar toen gooide corona roet in het eten. Het gaf Ceballos de tijd om weer terug te keren, waarna de rol van Bel Hassani al was uitgespeeld.

Bel Hassani kreeg te horen dat hij mocht vertrekken en onderhandelde wekenlang met de directie. "Soms had ik de ene dag wat onderhandeld, maar vonden ze dat de dag erna toch geen goed idee. Moesten we weer opnieuw beginnen. Op een gegeven moment was ik er klaar mee en zei ik: 'Anders blijf ik hier gewoon zitten en dien ik mijn contract uit.' Uiteindelijk heb ik bijna alles van mijn contract mee gekregen, waardoor ik deze maand met een goed gevoel kon vertrekken bij de club. Ik zeg heel eerlijk dat ik al na vier maanden in Qatar al evenveel had gespaard als in mijn hele carrière in Nederland."

Bel Hassani zoekt naar een nieuwe club en staat zowel open voor een buitenlands avontuur als de Eredivisie. "Mijn voorkeur ging uit naar een terugkeer bij Sparta, omdat dat mijn club is. Dat is de club uit buurt waar ik vandaan kom, waar ik ben doorgebroken, en mijn ouders nog vlakbij wonen. Ik kan nog steeds heel goed voetballen, al zeg ik het zelf."

"Maar ik hoorde dat Sparta toch voor een ander soort speler ging. Dat is oké, dan kijk ik naar andere clubs uit de Eredivisie of iets moois in het buitenland. Ik wil weer een stap maken. Dat gaat wel goedkomen. Ik stress niet", besluit Bel Hassani.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws