Curaçao-coach woest: 'Moet verklaren dat Hiddink mag beginnen, wereld op zijn kop'

Curaçao-coach woest: 'Moet verklaren dat Hiddink mag beginnen, wereld op zijn kop'

Gepubliceerd: donderdag 12 november 2020 om 12:03do 12-11-2020 om 12:03

Het is bijna drie maanden geleden dat Remko Bicentini, de bondscoach van Curaçao, werd overvallen door het nieuws dat de nationale voetbalbond van het land Guus Hiddink had aangesteld als nieuwe trainer. Inmiddels zijn de zaken nog niet afgehandeld: Bicentini is vandaag zelfs voor het gerecht in Willemstad gedaagd door de bond van Curaçao.

"De bond wil via de rechter afdwingen dat ik een vrijbrief geef aan Hiddink om toch te gaan trainen met de nationale ploeg, ondanks dat het met mij nog niet is opgelost", vertelt Bicentini in gesprek met De Telegraaf. "Ik verbaas me daarover, want ik vind dat dit niet aan mij is. Het is een erecode en daar zou Hiddink zich aan moeten houden, los van wat ik er van vind."

Bicentini is duidelijk niet blij met de houding van Hiddink in dit proces. "Hij heeft zelf duidelijk gezegd in De Telegraaf en bij FOX Sports dat hij pas zou tekenen als alles goed geregeld zou zijn met mij. Ik ben ook niet van plan om iets te zeggen waar ik niet achter sta. Nu moet ik gaan verklaren dat Hiddink toch mag beginnen. Dat is toch de wereld op zijn kop?"

Hiddink heeft contact gezocht met Bicentini, met de mededeling dat hij toch aan de slag wil met het nationale elftal. Volgens Bicentini 'omdat het hem allemaal te lang duurt'. "Op zichzelf heb ik daar begrip voor. Alleen ligt de sleutel niet bij mij, maar bij de bond die niet met een normale regeling komt. Ik snap Hiddink niet. Hij is 74 en heeft al zoveel meegemaakt. Hij had gewoon keihard moeten zeggen: 'Los het op, anders kom ik niet naar Curaçao.' Dan was het opgelost."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws