De Boer pareert kritiek van Van der Vaart: 'Hij is een waardevolle Oranje-speler'

De Boer pareert kritiek van Van der Vaart: 'Hij is een waardevolle Oranje-speler'

Gepubliceerd: donderdag 12 november 2020 om 12:07do 12-11-2020 om 12:07

Joël Veltman vertolkte een negatieve hoofdrol bij de vroege tegentreffer van Oranje in de oefeninterland met Spanje. De verdediger van Brighton & Hove Albion kreeg onder meer van Rafael van der Vaart de wind van voren, maar Frank de Boer deelt die mening niet.

"Nee, ik vind die kritiek niet terecht", zei de bondscoach op de persconferentie na het 1-1 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena. "Misschien was dit niet zijn beste wedstrijd, maar hij heeft altijd een zeer redelijk niveau gehaald. Tegen Italië viel hij ook heel verdienstelijk in. Ik weet wat ik aan Joël heb. Natuurlijk heeft hij heel goede spelers voor zich. Maar hij heeft voldoende bewezen dat hij een heel waardevolle speler is voor het Nederlands elftal."

Veltman liet zich in de ogen van Van der Vaart kinderlijk eenvoudig aftroeven bij de goal van Sergio Canales. "Alles gaat fout. Ik weet niet wat Veltman daar aan het doen is, hij draait als een Boeing. De keeper kan meer doen, maar het begint natuurlijk bij Veltman. Gewoon doordekken, zeker tegen Spanje, dat tussen de linies één van de beste ploegen is", liet de oud-Ajacied weten bij de NOS.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoort Veltman thuis in de selectie van Oranje?

Ja
25%
Nee
75%
(2001 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws