Bizot maakt indruk tijdens debuut: 'Bleek tegen Spanje een kwaliteit'

Bizot maakt indruk tijdens debuut: 'Bleek tegen Spanje een kwaliteit'

12-11-2020 14:48 Laatste update: 14:51
40

Edward Metgod is van mening dat Marco Bizot terug kan kijken op een solide debuut bij het Nederlands elftal. De voormalig scout en analist van Oranje vindt de doelman van AZ een keeper 'zonder franje'.

Critici zijn van mening dat Bizot meer had kunnen doen aan de 0-1 van Spanje woensdagavond. Metgod (60) vindt van niet. "Bizot is een doelman die ballen vaak met zijn lichaam probeert te blokkeren en veel met zijn voeten doet: een solide tegenhouder zonder franje", steekt Metgod van wal tegen De Telegraaf.

"Bij de 0-1 ging de bal weliswaar langs zijn linkerbeen, maar Sergio Canales kon van dichtbij vrij inschieten. Marco lijkt me een bijzonder zelfkritische jongen, die zichzelf in dit geval echter niets hoeft aan te rekenen", legt Metgod verder uit.

Metgod zag dat Bizot een verdienstelijk wedstrijd keepte. "Zijn eerste bal belannde gevaarlijk in de voeten van een Spanjaard, maar zijn volgende opening naar de zijkant was prima. Net zoals zijn reddingen op de inzetten van Alvaro Morata, Hector Bellerin en Adama Traoré dat waren. En elke vallende bal op Luuk de Jong was goed, dat bleek tegen Spanje een kwaliteit."