Memphis droomt van optreden op Lowlands: 'Als het kan, ga ik dat doen'

Memphis droomt van optreden op Lowlands: 'Als het kan, ga ik dat doen'

12-11-2020 17:32
60

Als het aan Memphis Depay ligt, staat hij in de toekomst op het podium van Lowlands. Dat vertelt de aanvaller van Olympique Lyon en het Nederlands elftal aan mannenblad FHM.

Naast voetballen is Memphis (26) al langer bezig met het maken van muziek. Over twee weken komt zijn eerste EP uit. "Je ziet dat er veel meer kruisbestuiving ontstaat en er is ook veel minder gezeik over dan vroeger. We leven in een ander tijdperk waarin mensen meerdere dingen kunnen doen", zegt hij. "Je hebt voetballers die het bij voetballen houden and we respect that, maar heel veel jongens doen er nog andere dingen naast. Artiesten zijn ook niet alleen maar artiesten, maar gaan bijvoorbeeld ook acteren."

Memphis heeft een concreet doel voor ogen. "Ik ben meer dan alleen een voetballer. Als ik kan optreden bij een Lowlands of een Rolling Loud (festival in Miami, red.), dan ga ik dat doen. Dat zijn dromen. Maar dat moet wel kunnen, snap je?", aldus de Oranje-vedette, die ook met Guus Meeuwis het podium hoopt te kunnen bestijgen. "Ik heb een tijdje geleden met Guus Meeuwis gesproken om ooit in het Philips Stadion op te treden. Hij staat daar elk jaar voor duizenden mensen, dus you never know. Dat zou wel echt gruwelijk zijn. Je moet groot dromen."