Verrassing voor Tapia na vertrek bij Feyenoord: 'Hier zocht ik al langer naar'

Verrassing voor Tapia na vertrek bij Feyenoord: 'Hier zocht ik al langer naar'

Gepubliceerd: donderdag 12 november 2020 om 18:34do 12-11-2020 om 18:34

De aanpassingsperiode van Renato Tapia bij Celta de Vigo duurde minder lang dan hij had verwacht. Hij verliet Feyenoord afgelopen zomer voor een Spaans avontuur. Tapia ontpopte zich meteen tot basisspeler.

Bij Feyenoord had Tapia die basisplaats niet. "Ik dacht dat het langer zou duren, omdat ik nieuw was in Spanje en de competitie ook meer van je vraagt, maar ik ben een van de meest gebruikte spelers", zegt Tapia op de site van de FIFA. "Bij Feyenoord had ik weinig zicht op speelminuten, dus ik had zo'n start van het seizoen niet verwacht. Het is waar ik al langer naar zocht."

Tapia (25) streek zeven jaar geleden neer bij FC Twente. De Peruviaan heeft naar eigen zeggen veel geleerd in Nederland. "Ik ervaarde een hoop dingen waardoor ik sneller volwassen werd. Op m'n zestiende ging ik op proef bij FC Twente en uiteindelijk bleef ik. Ik moest jarenlang reizen van Peru naar Nederland, maar ik heb erg genoten van mijn tijd daar. Het eerste wat ik deed was Nederlands leren, maar ik vond het leuk. Ik ben geïnteresseerd in talen en het ontdekken van andere culturen."

"Wat voetbal betreft, ik heb een hoop geleerd. In Nederland durven ze sneller jeugdspelers te gebruiken. Op je achttiende of negentiende kun je zomaar al vijftig wedstrijden hebben gespeeld. Dat heeft me erg geholpen in m'n doorbraak bij de nationale ploeg. Je ziet het team vanuit een ander perspectief."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws