'Oranje' AZ troeft Ajax, PSV en Feyenoord af: 'Dat is geen mening, maar een feit'

'Oranje' AZ troeft Ajax, PSV en Feyenoord af: 'Dat is geen mening, maar een feit'

13-11-2020 08:15
180

Max Huiberts is bijzonder trots op de werkwijze van AZ. Zijn club heeft sinds het EK van 2004 meer spelers afgeleverd bij het Nederlands elftal dan Ajax, PSV, Feyenoord en welke andere club dan ook.

Marco Bizot was in de oefenwedstrijd tegen Spanje (1-1) de laatste in het rijtje AZ-spelers dat voor Oranje mocht debuteren. "Het mooie is dat er altijd werd gezegd om bij Oranje te komen, je bij de traditionele topclubs Ajax, PSV of Feyenoord moet spelen", zegt de technisch directeur van AZ tegen het Algemeen Dagblad. "Hieruit blijkt dat dit niet zo is. Spelers maken een goede kans om international te worden als ze bij AZ spelen. Dat is geen mening, maar een feit."

Op dit moment heeft AZ, naast Bizot, ook Calvin Stengs, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners in de Oranjeselectie zitten. Dat zijn, op de doelman na, allemaal Alkmaarse jeugdproducten. "het is natuurlijk hartstikke mooi dat we zo veel spelers leveren aan Oranje. En toch ook bijzonder. Het was goed om te zien dat Marco prima keepte en dat Calvin Stengs goed inviel. Owen Wijndal speelde ook uitstekend. Een dat tegen toch wel een gerenommeerde tegenstander."