Uitverkiezing voor Die Mannschaft dankzij PSV-transfer: 'Heb ik veel aan gehad'

Uitverkiezing voor Die Mannschaft dankzij PSV-transfer: 'Heb ik veel aan gehad'

13-11-2020 09:56
68

Philipp Max zit op zijn plek bij PSV. De linksback, die afgelopen zomer overkwam van FC Augsburg, maakt indruk in Eindhoven en verdiende zelfs een plekje in de Duitse selectie voor de interlandperiode die op dit moment gaande is.

Max debuteerde afgelopen woensdag voor Die Mannschaft in de oefenwedstrijd tegen Tsjechië en gaf meteen een assist. Dat de linkspoot bij de selectie zat is volgens hem te danken aan zijn transfer naar PSV. "Het was voor mij duidelijk dat ik na mijn tijd in Augsburg heel graag internationaal wilde spelen", laat hij weten in een interview op de website van de Duitse bond. "We zitten met PSV dan ook in de Europa League en we willen zo lang mogelijk meedoen om de titel, ook al is Ajax de favoriet."

Er is in Eindhoven veel veranderd voor de linksback. Dat heeft ook te maken met de werkwijze van trainer Roger Schmidt. "We spelen een ander soort voetbal dan ik vroeger gewend was: we hechten meer waarde aan balbezit, we willen veel aanvallende acties creëren, actief verdedigen en snel in de 'gegenpressing' komen", legt Max uit. "Die nieuwe manier van voetballen helpt mij. Onze trainer werkt nauwgezet met iedereen en daar heb ik veel aan gehad. Dit was de juiste keuze."