Van Gelder ergert zich aan Memphis: 'Moet tegen zichzelf beschermd worden'

Van Gelder ergert zich aan Memphis: 'Moet tegen zichzelf beschermd worden'

13-11-2020 18:23
67

Memphis Depay wekt ergernis bij tv-presentator Jack van Gelder. In zijn ogen wil de spits van Nederland en Olympique Lyon te veel en dat werd volgens hem duidelijk in de oefenwedstrijd tegen Spanje.

Van Gelder erkent wel dat Memphis de belangrijkste speler van Nederland is. "Het is de belangrijkste speler die we de afgelopen twee jaar onder Koeman hebben gehad. Maar ik weet niet of ze misschien aan Memphis willen vertellen dat je de bal ook in één keer mag spelen met dit spel en dat ook iemand anders een vrije trap of corner mag nemen", zegt Van Gelder Cynisch bij Paniekvoetbal op Ziggo Sport.

"Maar we kunnen hem niet missen. Ja, ik erger me er een beetje aan. Hij wil te veel en moet een beetje tegen zichzelf beschermd worden", zegt Van Gelder, die bijval krijgt van Jan van Halst. "Hij mag ook wat liever voor zichzelf zijn. Ik vind het geweldig dat hij enorme profileringsdrang heeft, maar het is ook logisch dat het nu even iets minder gaat als je zo'n zwaar revalidatietraject hebt gehad en als een komeet bent teruggekomen. Dan kun je misschien wat meer in dienst van de ploeg spelen."