Gladbach-directeur Eberl begint zich te ergeren aan Bayern: 'Wordt vervelend'

Gladbach-directeur Eberl begint zich te ergeren aan Bayern: 'Wordt vervelend'

Gepubliceerd: vrijdag 13 november 2020 om 22:47vr 13-11-2020 om 22:47

Max Eberl, de technisch directeur van Borussia Mönchengladbach, heeft geen goed woord over voor de handelswijze van Bayern München op de transfermarkt. Der Rekordmeister koopt vaak de beste spelers bij de concurrentie weg en zou zijn oog hebben laten vallen op Gladbach-speler Florian Neuhaus.

Neuhaus speelde afgelopen woensdag zijn tweede interland voor het nationale elftal van Duitsland en maakte een uitstekende indruk. Niet veel later werd hij in verband gebracht met Bayern. "Ik doe dit werk nu ongeveer twaalf jaar en onze spelers worden telkens met andere clubs in verband gebracht, soms ook onze trainer", vertelt Eberl in gesprek met Sport1. "Dat wordt vervelend."

"Ik vraag me soms weleens af: wat willen we? We willen aan de ene kant een competitie waarin er soms ook een ander team kampioen kan worden. Aan de andere kant worden spelers vervolgens door de pers naar Bayern 'geschreven'. Waarom zeggen we niet: mooi, in Gladbach groeit er wat."

Eberl ziet in Neuhaus de volgende speler die de overstap naar Bayern kan maken. "Het is een grote club. Ik sprak bij de nationale ploeg een aantal Bayern-spelers, die zijn heel positief. En mijn vader is een enorme Bayern-fan", geeft Eberl toe.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws