Hendrix over misgelopen transfers: Heb ik ook geen geheim van gemaakt

Hendrix over misgelopen transfers: "Heb ik ook geen geheim van gemaakt"

14-11-2020 11:44
56

Jorrit Hendrix loopt al sinds 2004 (!) rond bij PSV, maar beschikt over een aflopend contract en was de afgelopen transferzomers al dichtbij een vertrek uit Eindhoven. De linkspoot uit Panningen flirtte meerdere malen met een vertrek naar de Italiaanse Serie A.

Onder meer de Italiaanse clubs Bologna en Spezia hadden belangstelling voor Hendrix, die echter bij PSV bleef. "Daar heb ik ook geen geheim van gemaakt. Dat was al zo na het eerste seizoen met Mark (Van Bommel, medio 2019, red.), toen ik aan het einde van het seizoen niet meer speelde. Toen was ik dichtbij een overstap naar Bologna, dat ging niet door", vertelt hij bij PSV TV.

Nadat Van Bommel opzij werd gezet, nam het aantal speelminuten voor Hendrix toe: de enkelvoudig Oranje-international had een transfer echter nog niet uit zijn hoofd gezet. "Qua speelminuten zat het zeker niet tegen. Maar je bent al zo lang bij de club... Ondanks dat ik me nog steeds op mijn gemak voel, ik het nog steeds naar mijn zin heb en nog steeds punten voor verbetering zie, ben je op een gegeven moment toe aan een nieuwe stap in je leven. Een nieuw avontuur, een nieuwe uitdaging en nieuwe prikkels. Dat maakt een mens en een voetballer alleen maar beter."

Die transfer kwam tijdens de vorige transferperiode echter ook niet van de grond: Hendrix heeft zich erbij neergelegd en speelt nog steeds met veel plezier voor PSV. "Dat had ik zeker gewild, dat heb ik ook niet onder stoelen of banken gestoken. Alles gebeurt met een reden: het heeft gewoon zo moeten zijn dat ik hier nog ben. Ik ga nog elke dag met veel plezier hiernaartoe."