Luis Enrique neemt het op voor Ramos: 'Zou oneerlijk zijn nu kritiek te hebben'

Luis Enrique neemt het op voor Ramos: 'Zou oneerlijk zijn nu kritiek te hebben'

15-11-2020 09:26 Laatste update: 10:47
14

Luis Enrique neemt zijn aanvoerder Sergio Ramos in bescherming na het Nations League-duel met Zwitserland (1-1). De centrale verdediger van Real Madrid mocht tegen de Zwitsers twee strafschoppen nemen, maar faalde beide keren.

De stopper speelde zaterdagavond zijn 177e interland voor Spanje en is daarmee nu Europees recordhouder. In de tweede helft mocht Ramos tweemaal aanleggen vanaf elf meter, maar de Zwitserse goalie Yann Sommer kwam twee keer als winnaar uit de strijd.

Bondscoach Enrique wil het niet groter maken dan het is. "Het zou oneerlijk zijn om nu kritiek op hem te hebben. Als er drie of vier strafschoppen waren gegeven, zou hij die ook hebben genomen", reageerde Enrique na afloop op de persconferentie, geciteerd door Marca.

De oud-trainer van Barcelona gaat dan ook niets veranderen in de pikorde wat betreft het nemen van penalty's. "Er is een lijst met penaltynemers en Ramos is daarop de nummer één. Hij heeft 25 strafschoppen op rij raak geschoten, dus we gaan hem nu niet afvallen. Hij miste, dat kan gebeuren."

Ramos zelf heeft inmiddels ook gereageerd op zijn twee missers vanaf de stip. "Het gaat niet om de fouten die we maken, het gaat erom hoe we daarop reageren", schrijft Ramos op zijn Instagramaccount.