Fàbregas: 'Een van de weinige Engelsen die wat toe zou voegen aan Real en Barça'

Fàbregas: 'Een van de weinige Engelsen die wat toe zou voegen aan Real en Barça'

15-11-2020 09:46 Laatste update: 10:34
13

De loopbaan van Jack Wilshere heeft mede door lange blessures een vreemde wending genomen. Volgens Cesc Fàbregas lag er voor Wilshere, die momenteel geen club heeft, een prachtige carrière in het verschiet.

"Jack was een ongelofelijk talent, één van de meest getalenteerde spelers waar ik ooit mee gespeeld heb", begint Fàbregas tegen The Daily Mail. De twee kennen elkaar van hun tijd bij Arsenal, waar Wilshere direct indruk maakte. "Hij was nog maar zestien toen hij voor het eerst met ons meetrainde en ik dacht gelijk wow, die jongen is goed en fit".

Volgens Fàbregas beschikte Wilshere over ongekend veel talent. "Ik heb altijd geloofd dat Jack één van de weinige Engelse spelers was die écht was toe kon voegen aan Real Madrid of Barcelona. Net als Aaron Ramsey en Gareth Bale zou Wilshere veel verder gekomen zijn zonder al die blessures."

Fàbregas vindt de loopbaan van Bale alsnog fenomenaal, maar vraagt zich af waar de Welshman beland was zonder al zijn blessures. De 'mislukte' carrière van Wilshere vindt Fàbregas erg pijnlijk. "Het is enorm zonde wat hem allemaal is overkomen, anders was hij zeker een Engelse voetballegende geworden."