Van de Looi over ontboezeming Veerman: Heeft niks met Jong Oranje te maken

Van de Looi over ontboezeming Veerman: "Heeft niks met Jong Oranje te maken"

15-11-2020 15:14
19

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft gereageerd op de uitlatingen van sc Heerenveen-middenvelder Joey Veerman. Die liet eerder deze week weten dat hij vanwege 'privéredenen' voorlopig niet uit zal komen voor Jong Oranje.

Van de Looi was hiervan op de hoogte: de bondscoach selecteerde Azor Matusiwa (FC Groningen), maar liet weten dat hij dat op basis van sportieve redenen deed. "Ik zal het verhaal vertellen van mijn kant", legde hij voorafgaand aan het thuisduel met Jong Wit-Rusland uit aan FOX Sports. "We hadden Joey heel graag opgeroepen, maar hij heeft zelf bedankt vanwege privéredenen. Toen hebben we met elkaar afgesproken dat ik daar verder niets over zou zeggen, dat dit aan hem zou zijn."

Daardoor verklaarde Van de Looi dat hij met het niet selecteren van Veerman 'andere keuzes' had gemaakt. De 21-jarige Volendammer heeft dus inmiddels zelf naar buiten gebracht waarom hij niet tot de selectie behoort. "Hij heeft gedacht: nou, het is misschien toch wel handiger om zelf een statement te maken. Het gaat over privéredenen: die kent hij en die ken ik. Dan is het voor de rest aan hem om er iets over te zeggen, als hij dat wil." Van een verstoorde relatie met collega-internationals of de technische staf is geen sprake, benadrukte Van de Looi. "Het heeft helemaal niks met Jong Oranje te maken."

Jong Oranje is zondagmiddag begonnen met het afsluiten van zijn EK-kwalificatiereeks. Zondag is er om 14.30 uur afgetrapt tegen Jong Wit-Rusland, woensdag volgt een uitwedstrijd tegen Jong Portugal: de ploeg van Van de Looi won acht van de acht voorgaande wedstrijden.