De Boer verklaart 'moeilijkste keuze': Ik haal eigenlijk mijn topscorer eruit

De Boer verklaart 'moeilijkste keuze': "Ik haal eigenlijk mijn topscorer eruit"

15-11-2020 18:14
18

Niet Donny van de Beek, maar Davy Klaassen heeft in de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina een basisplaats gekregen van Frank de Boer. De bondscoach van het Nederlands elftal is naar eigen zeggen niet over één nacht ijs gegaan.

De Boer antwoordt 'zeer zeker' op de vraag van de NOS of het passeren van Van de Beek zijn moeilijkste keuze was. "Ik haal eigenlijk mijn topscorer eruit", doelt hij op de goals van Van de Beek tegen Italië en Spanje. "Maar Davy is in heel goede vorm en je moet ook een speler hebben die het huis kan bewaken. Zo'n speler is Davy, net als Marten de Roon bijvoorbeeld. Die combinatie heeft me doen besluiten voor Davy te kiezen, hoewel het echt heel moeilijk was."

De vorige ontmoeting met Bosnië-Herzegovina liep uit op een doelpuntloos gelijkspel. Na vier interlands (één nederlaag en drie remises) wordt het tijd voor een overwinning, beseft De Boer. "Elke coach zit te wachten op een overwinning. Zij (Oranje-internationals, red.) hebben natuurlijk weleens gewonnen, maar ik nog niet. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het vandaag gaat gebeuren."